Att göra en energideklaration i Göteborg

När gör en inkomstdeklaration talar man om hur mycket pengar man tjänat, men när man ska göra en energideklaration i Göteborg måste man tala om hur mycket energi man gör av med i en byggnad.

Det är ju väldigt bra att alla försöker spara in så mycket som möjligt på energiförbrukningen. Alla fastigheter som används av någon annan än den som äger den måste se över och redovisa hur energin används. Detta är väldigt bra att ha koll på om man köper en byggnad eller skall bygga nytt. Ingen vill ju betala mer än nödvändigt, så alla små energitjuvar behöver hittas och åtgärdas. Men hur gör man för att få koll på det? Det går ju inte att ställa sig vid elmätaren och kolla.

Företag kan göra en energideklaration i Göteborg

Som tur är kan man få hjälp med att göra en energideklaration i Göteborg av specialiserade företag. De hjälper en att redovisa förbrukningen. Det är ju inte bara uppvärmningen av en fastighet som drar el. Man kollar eventuell air condition, tappvarmvatten och byggnadens fastighetsel för de gemensamma utrymmena såsom källare, vind och trapphus. Det kan exempelvis vara så att belysningen i återvinningsrummet kan ha blivit felprogrammerad, så att den står och lyser dygnet runt. Helt i onödan men ingen tänker på det. Skulle något visa sig vara slösaktigt får man råd och hjälp att rätta till det. När man ändå är igång och ser över allt mäter man också radonhalten, något man skall göra vart tionde år.