Kan man ha solceller i Uppsala?

Om man tänker på solceller en novemberdag när det knappt blir ljust och det bara regnar så kan det låta som ett skämt, men faktum är att solceller i Uppsala kan ge el och spara pengar året om.

Det har naturligtvis hänt väldigt mycket sedan de första solpanelerna kom till Sverige. De som tillverkas nu har en helt annan förmåga att omvandla solenergi till hushållsel än de första hade. Solpaneler är en investering som det inte behöver ta så lång tid att få lönsam. Att man gör miljön en tjänst gör det dessutom till en investering i jordens och barnens framtid.
Det blir därför mer och mer vanligt att man gör sin egen el. Man tänker på miljön men man vill också dra ner på sina uppvärmningskostnader. Med de nya elbilarna kan man dessutom dra ner på dom bränslekostnaderna. Ett hus med solceller i Uppsala blir mer attraktivt så om man skulle vilja sälja har man ett bättre läge och kan få tillbaka sin investering bara på det.

Få hjälp med att installera solceller

Seriösa företag som installerar moderna solcellpaneler har erfarenhet och är angelägna om att få en nöjd kund. De kommer ut på besök för att se om huset lämpar sig för egen eltillverkning. Man får en offert på kostnaderna och i samband med det en uträkning på hur lång tid det ungefärligen tar för investeringen att börja betala tillbaka. Solcellerna producerar el men kan inte lagra den. Då kan man sälja den till elbolag. Läs mer om solceller på denna hemsida: https://www.solcelleruppsala.net/