Gör din BRF till en klimathjälte med solceller

Det finns många fördelar med att investera i solceller. Förutom att de är bra för planeten, gör de också gott för din ekonomi. Låt din bostadsrättsförening vara med och skapa en ljus framtid.

När klimatrapporter svämmar in är det lätt att bli missmodig. På nyheterna rapporteras det om torka och skogsbränder, om orkaner och tsunamis, om skövlad regnskog och smältande isar. Det gör att många kanske känner sig maktlösa. Ett enkelt sätt att göra skillnad är att se över vilka förändringar som kan göras i den egna närmiljön, till exempel i din bostadsrättsförening. Ett enkelt sätt att bli mer miljövänlig är att skaffa solceller.

Gör skillnad med solceller

Förenklat kan man beskriva en solcell som fotodiod som klarar av att binda elektroner. Solceller fungerar både småskaligt och storskaligt, och solenergi beskrivs ofta som framtidens energi. Kanske har du solcellsdrivna ljuslyktor på balkongen? Det är ett exempel på en effektiv användning av solceller i mindre skala. Solpaneler kan också installeras på större ytor, i större skala, på exempelvis tak. Här behövs ofta ett gemensamt beslut i din bostadsrättsförening. Då kan det vara bra att ha koll på alla de goda argument som finns för att skaffa solceller. Solceller har flera fördelar, inte bara för klimatet. Förutom att solenergi är en förnyelsebar källa, sparar det också pengar för bostadsrättsföreningen genom att ni producerar er egen el. Dessa pengar kan i sin tur investeras för ännu mer hållbarhet, exempelvis till finansiering av laddstolpar. Hållbara lösningar ökar också fastighetens attraktionskraft och värde.

Skräddarsydda solceller för din BRF

Varje boende har sina egna förutsättningar och behov. Om du är intresserad av att ta solceller till din bostadsrättsförening kan det vara bra att se över din fastighets förutsättningar först. Det kan göras tillsammans med solcellsexperter, som vet hur solpaneler kan anpassas till din bostad. I större solcellsinstallationer kopplas solceller samman med varandra i så kallade strängar. Dessa strängar påverkar också varandra, vilket kan innebära att en solpanel som hamnat i skuggan riskerar att försämra de andra solcellernas prestation. En lösning på det är att installera en optimerare som gör att varje panel fungerar som en individ. Detta kan solcellsexperter hjälpa dig med. Med hjälp av solcellsexperter kan du få ett skräddarsytt förslag för just din BRF. Många solcellsleverantörer har också koll på aktuell lagstiftning så att det ska bli så enkelt och smidigt för dig som kund. Med solceller BRF, klimatet BRB!